Roomdivider Marcel

Ik kwam in gesprek met Marcel. Hij was ontevreden over de kwaliteit van de asymmetrische kast die hij gezien had. Het werd al snel duidelijk dat de kast die hij zocht, niet op die manier verkrijgbaar was. Voor mij de uitdaging om een kast voor hem te maken waar hij wél blij van werd.

Het werd een flink project. De kast bestaat uit een stalen frame, dat ik in elkaar heb gelast, en daarna naar een poedercoater heb gebracht om hem het uiterlijk te geven dat Marcel voor ogen had.

Maar Marcel was niet alleen specifiek over het uiterlijk van het frame, ook op het gebied van hout had hij hele specifieke wensen.

Het hout van de kasten die hij had gezien, was te ruw, met te veel knoesten, het was krom en niet mooi afgewerkt. Dat moest in deze kast dus anders.

Als je vraagt om een mooie lichte houtsoort, dan denk ik al snel aan Essen of Esdoorn. Het werd laatstgenoemde, omdat deze niet alleen licht van kleur is, maar ook een mooie vlam heeft, en volledig noestvrij verkrijgbaar is.

Marcel wilde graag een groot contrast tussen het matzwarte frame en het hout, en Esdoorn bleek hier perfect voor.

Al met al heeft het qua arbeid twee weken geduurd om deze kast van idee om te zetten naar eindresultaat. Dat ging niet altijd van een leien dakje, want wie net begint heeft niet altijd een ruime werkplaats tot z’n beschikking. En zo kon het dus gebeuren dat ik moest werken in omstandigheden die ik niet als ideaal zou omschrijven, hetgeen je met me eens zult zijn wanneer je de foto hieronder ziet.

Maar hoe lastig een opdracht ook is, wanneer het lukt om precies te maken wat iemand in gedachten had, weet je precies waar je het voor doet. En Marcel was zó blij met zijn kast, dat dit model vanaf nu dan ook de naam Roomdivider Marcel mag dragen. Al was het alleen maar omdat er maar eentje van in de wereld is.

Author: Sander

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *